Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

banana-republic.gr


banana-republic.gr

Το νέο media-project του Στέλιου Κούλογλου
και της ομάδας του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα.

info@banana-republic.gr

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΩΣΑΝ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε58-Β ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΤΕΟ ΜΕΧΡΙ 30-6-2008

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ
ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

light a candle


light a candle


Η αλήθεια για το πετρέλαιο-Ελευθεροτυπία 16/3/2008

το παραθετω οπως το ελαβα, μετα του τελικου σχολιασμου:

Η αλήθεια για το πετρέλαιο-Ελευθεροτυπία 16/3/2008

Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και
ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή
τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να
περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η
βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.

Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι
αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη
αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που

α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$

β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που
είχε πριν 6 μήνες!

Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή
του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή
του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν
πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει
αυτό;

Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της
βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της
θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το
πετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα
ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι
αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να
χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα.

Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του
τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας.
Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της
σοβαρότητας.

Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr

Γιατί τον Έλληνα πρέπει να τον θεωρούνε τελικά πολύ ΜΑΛΑΚΑ

Τέλος στις εκπομπές διαφήμισης των τσίρκο με ζώα

Τέλος στις εκπομπές διαφήμισης των τσίρκο με ζώα

Παρακαλούμε διαβάστε τη διαμαρτυρία προς τον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA και αν συμφωνείτε υπογράψτε τη.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ & ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ)


Στη συγκεκριμένη εκπομπή η τηλεπαρουσιάστρια καλούσε τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους στο τσίρκο MEDRANO.

Είναι γνωστό ότι στα τσίρκο τα ζώα βασανίζονται. Η ομάδα της εκπομπής λοιπόν αγνοώντας το γεγονός αυτό, αλλά και τις διαμαρτυρίες πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών επέλεξε να διαφημίσει το συγκεκριμένο θέαμα και να συμβάλλει έτσι στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης αλλά και στην εκπαίδευση των παιδιών υπέρ της κακομεταχείρησης των ζώων.

Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συντελεστές της εκπομπής για την ¨ευαισθησία¨ της όπως αναφέρεται στο site της.

Ακολουθούν τα τηλ του σταθμού, το mail της εκπομπής και τα ονόματα όλου του καταπληκτικού team για να στείλετε τις διαμαρτυρίες σας.

ΠΑΙΔΙΑ μπράβο για το ¨μεγαλείο¨ της ψυχής σας....

Το video της τηλεπαρουσιάστριας

Το mail της εκπομπής

εγω της αφιερωνω ξανα μερικα βιντεακια που ισως καποτε δει το παιδι της και προβληματιστει με την μαμα του...

Διεξαγωγή αγώνα Rally Acropolis, στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας

το προωθω, οπως μου το προωθησαν:

WWF Ελλάς
Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Φιλελλήνων 26 10558 Αθήνα
Tηλ:2103314893 Fax:2103247578
support@wwf.gr www.wwf.gr

Αθήνα, 19 Μαΐου 2008
Αρ. Πρωτ.165

Προς:
1. Πίνακα αποδεκτών
2. Πίνακα κοινοποίησης

Θέμα: «Διεξαγωγή αγώνα Rally Acropolis, στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Το WWF Ελλάς ως μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας ενημερώθηκε για την πρόθεση διεξαγωγής ειδικών διαδρομών του αγώνα αυτοκινήτων Rally Acropolis 2008 σε περιοχές εντός του ορεινού όγκου της Πάρνηθας. Από τα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι οι εν λόγω διαδρομές του Rally έχουν σχεδιαστεί εντός των ζωνών προστασίας του ορεινού όγκου Πάρνηθας, σύμφωνα με τα όρια που θεσπίστηκαν με το Π.Δ. με τίτλο "Καθορισμός Ζωνών Προστασίας του ορεινού όγκου Πάρνηθας (ν.Αττικής) ΦΕΚ 336/Δ/24.7.2007.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην ειδική διαδρομή από Αυλώνα προς οροπέδιο Βούτημα και Δερβενοχώρια (σε μεγαλύτερο τμήμα χωματόδρομος, ζώνες Β1, Β3) και στις επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Τατοϊου (Αγ. Αθανάσιος).

Με δεδομένη την περσινή καταστρεπτική πυρκαγιά στην Πάρνηθα, και της διατάραξης στην οικολογική ισορροπία που αυτή επέφερε, θεωρούμε ότι η προώθηση μίας τέτοιας διοργάνωσης στα όρια προστασίας του ορεινού όγκου δε μπορεί παρά να κρίνεται ως πλήρως άστοχη. Οι λόγοι για αυτό βρίσκονται στις άμεσες επιπτώσεις της διοργάνωσης στο οικοσύστημα, στην επιδεικνυόμενη αδιαφορία προς τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων προστασίας και αποκατάστασης του οικοσυστήματος, αλλά και στην πρόκληση προς το δημόσιο αίσθημα την ίδια στιγμή που οι απλοί πολίτες καλούνται να περιορίσουν τη χρήση της περιοχής - ακόμα και για ιδιαίτερα ήπιες δραστηριότητες- προς χάριν της προστασίας της.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι διαδρομές έχουν χωροθετηθεί σε μη-καμένες περιοχές στις οποίες σύμφωνα με όλα τα μέχρι σήμερα ερευνητικά αποτελέσματα φαίνεται πως έχουν βρει καταφύγιο οι πληθυσμοί της πανίδας της περιοχής. Στους πληθυσμούς αυτούς ασκούνται ήδη έντονες πιέσεις από την οικιστική επέκταση, και η εν λόγω διοργάνωση όχι απλώς θα προσθέσει έναν ακόμα παράγοντα όχλησης, αλλά θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά και για την συνέχιση των ήδη υπαρχόντων παράνομων δραστηριοτήτων μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Πάρνηθα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω καλούμε την ΕΛΠΑ να προχωρήσει σε ακύρωση και επαναχάραξη των εν λόγω διαδρομών, επιδεικνύοντας την ύστατη στιγμή την απαραίτητη περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Παράλληλα, ζητούμε από τις υπηρεσίες και τους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία του ορεινού όγκου να αναλάβουν - στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους - κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ακύρωση των σχεδιαζόμενων δραστηριοτήτων.

Τέλος, και σε μία εκ των προτέρων απάντηση προς τις όποιες πιθανές αιτιάσεις για ακύρωση της «τελευταίας στιγμής», θεωρούμε αναγκαίο να υπογραμμίσουμε πως όλα τα παραπάνω είχαν ήδη αναφερθεί σε συνάντηση μεταξύ της οργάνωσης μας και των διοργανωτών του ράλι τον Φεβρουάριο, ενώ ήδη από τον Απρίλιο οι διοργανωτές έχουν λάβει γνώση της αρνητικής γνωμοδότησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου. Είναι επίσης αναγκαίο να τονίσουμε ότι και στο παρελθόν –και ενώ ακόμη δεν είχε συμβεί η καταστροφή της περυσινής πυρκαγιάς- οι φορείς έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εν λόγω διοργάνωση –χωρίς ωστόσο οι απόψεις τους να γίνουν σεβαστές-, αλλά και ότι σήμερα οι διοργανωτές προχωρούν σε δημόσιες ανακοινώσεις και διαφημίσεις της διοργάνωσης παρότι οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις

Σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση,

Κωνσταντίνος Λιαρίκος
Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Δράσεων

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. ΕΛΠΑ
2. Δασαρχείο Πάρνηθας
3. Δασαρχείο Καπανδριτίου
4. Δασαρχείο Θηβών
5. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
1. Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση Δασών
2. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Διευθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας
3. ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος
4. ΥΠΕΧΩΔΕ, Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα – 12/5/2008

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα – 12/5/2008

Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές "Θεματική Βραδιά" και "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα". Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»


Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά… «δεν του αρέσει».

Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου.


-----------------------------------------

Η ανακοίνωση του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στην ιστοσελίδα της εκπομπής.

Για να εκφράσετε την άποψη σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΡΧΣ: www.rwf.gr
E-mail: info@rwf.gr



ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑΔΙΚΩΝ...

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

ξερω οτι δεν προκειται να μπεις ποτε στον κοπο να τα δεις τα βιντεακια Τατιανα μου, αλλά σκεψου οτι μπορει να τα δει το παιδι σου καποτε και να σε ρωτησει γιατι εκανες τα στραβα ματια για τα οσα συμβαινουν στα ζωα.

θα του πεις την αληθεια?
θα του πεις οτι το εκανες για την τηλεθεαση και το χρημα?
οτι δεν σε ενδιαφερει το οτι καποιοι βγαζουν χρημα ετσι:


Stereotypic Behavior of Animals Confined in Circuses



Stop Circus Suffering



Spotlight on Suffering



ADI Primate Suffering Commercial

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Green Peace - New Radicals - You Get What You Give

Shiva, the destroyer of Worlds

Shiva, the destroyer of Worlds



i am become death - J. Robert Oppenheimer



Inside the Chernobyl Reactor



The Deadly Legacy of Chernobyl



Greenpeace Video

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Όχι λιμάνι στο Σκαραμαγκά, Όχι εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χαλυβουργική


Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου


ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου «Φίλοι της Φύσης» (Friends of Nature) και του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης

www.xpolis.blogspot.com mail: xpolis@gmail.com



Συγκέντρωση στο Σκαραμαγκά την Τετάρτη, 15/5/08, 7:00 μ.μ.

Συμμετέχουμε & καλούμε τους κατοίκους στη συγκέντρωση του ΑΣΔΑ και των Δήμων με την παρακάτω πολιτική θέση και πρόταση:

Ο ΑΣΔΑ και οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση - συναυλία στον Σκαραμαγκά. Ώρα 7:00 μ.μ. Κύρια συνθήματα του ΑΣΔΑ: Όχι λιμάνι στο Σκαραμαγκά, Όχι εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χαλυβουργική.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει και καλεί τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας να πάρουν μέρος με τα εξής βασικά συνθήματα:

α) Όχι λιμάνι στο Σκαραμαγκά – Να φύγουν & τα container. Διεκδικούμε:
Από την άμυνα να περάσουμε στην επίθεση.
Ο χώρος που δεν χρησιμοποιείται για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, 114 στρέμματα, να επιστρέψει στο Δήμο Χαϊδαρίου.
Άμεσα αισθητικές παρεμβάσεις από το Δήμο Χαϊδαρίου - ήπια αξιοποίηση και ανάδειξη της υπάρχουσας ακτής Σκαραμαγκά.

β) Όχι: στο ρυπογόνο συνολικό «πακέτο» που ετοιμάζουν στο Θριάσιο,
ΟΧΙ στο Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χαλυβουργική,
ΟΧΙ στην επέκταση της Πετρόλα (δεν το ξεχνάμε)
ΟΧΙ στο Εργοστάσιο «επεξεργασίας» τοξικών αποβλήτων στο Μελετάνι (δεν το ξεχνάμε)
ΟΧΙ στο ΧΥΤΑ της Φυλής (δεν το ξεχνάμε)
ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων και βιοτεχνιών (δεν το ξεχνάμε)

Να ληφθούν μέτρα για την μείωση και όχι για την αύξηση των ρύπων (διεκδικούμε)
Να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελευσίνα Επιθεωρητής Περιβάλλοντος (διεκδικούμε)

Συντονίζουμε τους αγώνες μας με τις επιτροπές αγώνα, τις κινήσεις πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος (το κάνουμε πράξη).

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Κάθε μέρα φροντίζουμε και αγωνιζόμαστε για το Περιβάλλον και όχι κάθε 5 Ιουνίου

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ¨Έκθεση Οικολογικής αφίσας, φωτογραφίας, ζωγραφικής και βιβλίου από 28/5 – 6/6/08 στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις – κινητοποιήσεις για το Περιβάλλον, τοπικά & υπερτοπικά

για να καταλαβαινομαστε


ειδα καποτε μια τιγρη στο κολαστηριο της Νεας Φιλαδελφειας (που ο δημαρχος ονομαζε ζωολογικο κηπο) να κατουραει μεσα στο δοχειο με το νερο της, επειδη ηταν περιορισμενη σε 5 τετραγωνικα μετρα ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΨΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ.

ακουτε ανω θρωσκοντες του κωλου?

ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ


ειλικρινα Τατιανα μου δεν με ενδιαφερει τι καταλαβες εσυ απο την επισκεψη σου στο τσιρκο.

δεν με ενδιαφερει, γιατι εισαι και εσυ ενα ζωο που ζει φυλακισμενο σε κλουβι, κι ας ειναι χρυσα τα καγκελα.

και εσυ και τα ζωα που απολαυσες στο τσιρκο Μεντρανο ζειτε μακρυα απο το φυσικο σας περιβαλλον, μονο που εσυ το εχεις ξεχασει και πιστευεις οτι φυσικο περιβαλλον ειναι το σαλονι σου και το στουντιο που δουλευεις.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΖΩΑ!

ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ (ΚΙ ΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 3-4 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ ΤΟΥΣ, Ή ΣΤΑ 500 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ/ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ.

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΖΩΑ!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ.


ΥΓ. τι ωρες ανοιγει για το κοινο το τσιρκο σου?
λεω να φερω τα παιδια μου να δουν το ειδος σου.

ΥΓ.2 απο γουνες πως παει η γκαρνταρομπα σου?

ΥΓ.3 δεν εννοω το εξτενσιον σου, εννοω γουνες αλλων ζωων.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Τατιανα εμαθα οτι προωθεις το τσιρκο Μεντρανο?

κανε μια βολτα στα κλουβια των ζωων πρωτα, κοιτα τα εκατονταδες βιντεακια με την κακοποιηση των ζωων στα τσιρκουλα και μετα αποφασισε αν θα σε βαλουμε επισημως στην λιστα με τα καθικια.

αυτη η Παρασκευη μπορει να σου αφησει ψυχικα τραυματα γιατι θα σου δειχνουμε αυτα που δεν θελεις να βλεπεις, οπως την δυστυχια και την βια, οπως την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ.

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ελλάδα, το Σπίτι μας

Αγαπητοί μας φίλοι,
Με χαρά σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση και την αφίσα της Έκθεσης για τον Εθελοντισμό στο Περιβάλλον «Ελλάδα, το Σπίτι μας» που φιλοξενείται στην Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς, 8-11 Μαΐου και σας παρακαλούμε να την προωθήσετε στα μέλη και στους φίλους σας.

Στη συνέχεια θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το τριήμερο εκδηλώσεων για το Περιβάλλον που οργάνωσε ο Δήμος Κορωπίου υπό την Αιγίδα του προγράμματος «Ελλάδα, το Σπίτι μας» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική καθώς και επίδειξη συστημάτων οικιακής κομποστοποίησης. Επίσης, το Σάββατο 17 Μαΐου ο Δήμος με την συνεργασία των τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων προγραμματίζει καθαρισμό επιλεγμένης δασικής έκτασης 200 στρεμμάτων στην ανατολική πλευρά του Υμηττού.

Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής διοργανώθηκαν επισκέψεις εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων οι οποίοι παρουσίασαν, με μεγάλη επιτυχία, εκπαιδευτικά προγράμματα για το περιβάλλον, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές επτά σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτερόβαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κρωπίας.

Για λεπτομέρειες των παραπάνω εκδηλώσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στον τομέα του Περιβάλλοντος www.ergopoliton.gr

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?