Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

- το παραθετω οπως το ελαβα:

Η Αυστραλιανή Κυβέρνηση προθυμοποιήθηκε να προσφέρει ανοιχτόχερα στους ταλαιπωρημένους πυρόπληκτους της Ηλείας το υψηλότατο ποσό των
1.800.000eur . Το ποσό παραχωρήθηκε στο ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ που είχε υποστεί τις περισσότερες ζημιές σε συνεργασία και με την επίβλεψη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Μετά από σκέψεις και από συσκέψεις η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ απεφάνθη ότι η ανακούφιση των πυρόπληκτων θα επιτυγχάνονταν με την
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ.
Ετσι με συνοπτικές διαδικασίες ξεκίνησαν τα έργα.
Τα σχέδια όμως δεν προχώρησαν διότι:
α) υπάρχουν καταγγελίες για ανέγερση του κτιρίου σε χώρο αστικού πρασίνου
β) υπάρχουν καταγγελίες για προβληματικές ή καλύτερα ανύπαρκτες διαδικασίες προσφορών
γ) υπάρχει κριτική τόσο από υπεύθυνους όσο και από τη ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ και τα ΜΜΕ για το τρόπο χρήσης του συγκεκριμένου ποσού και το κατά πόσο θα ανακουφιστεί ο κόσμος από ένα ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ.
δ) προκάλεσαν την έκπληξη και την παρέμβαση της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ε) προκάλεσαν την έκπληξη και την παρέμβαση ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
&
δ) υπάρχει κριτική από μέλη της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για το τρόπο εισπραξης και χρήσης των χρημάτων που προορίζονται για τους πυρόπληκτους. Ζητούν λοιπόν οι άνθρωποι και -καλά κάνουν- να γίνει ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ τόσο των εισφορών όσο και της χρήσης αυτών. Σιγή ιχθύος επικρατεί σε ό, τι αφορά σε αυτό το θέμα.
Αντιθέτως ο Δημος Ζαχάρως, και συγκεκριμένα ο Δήμαρχός της, απαντά με μηνήσεις σε όποιον τον προκαλέσει, του ασκήσει κριτική, τον αμφισβητήσει και του σταθεί εμπόδιο.

Και θυμίζω απειλές & υλοποίηση αυτών σε κάποιες περιπώσεις για :
α) μηνύσεις και εξώδικα στο IONION FM που είναι το μόνο ίσως μέσο που παρουσιάζει εκπληκτικά ρεπορτάζ σχετικά με τα πεπραγμένα της περιφέρειας και ιδιαίτερα της ΗΛΕΙΑΣ.
Αυτό διότι ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ δεν δέχεται ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ και για αυτό σπάνια εως ποτέ , αρνείται την επικοινωνία με το συγκεκριμένο σταθμό
β) μηνύσεις στη wwf & στο δικηγορικό σύλλογο που παρενέβησαν και κατάφεραν να αναστείλουν προσωρινά την ισοπέδωση του ΚΑΙΑΦΑ. Οι φωτογραφίες είναι μάρτυρες και κανείς -ακόμα και ένας αδαής πολίτης σα και μένα - δεν μπορεί παρά να κατανοήσει ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ και όχι κάποιο πρόγραμμα ειδικό για την αναγέννηση του ΚΑΙΑΦΑ .
γ) μηνύσεις στο δημοσιογράφο ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ για το πλέον απίστευτο ρεπορτάζ που "τόλμησε" και έβγαλε λίγο καιρό μετά τις φωτιές. Και λέω απίστευτο γιατί θέλει θάρρος να βγεις και να μιλήσεις για τόσο οργανωμένα συμφέροντα που έφτασαν στη μικρή πόλης της Ζαχάρως και τη "ζαχάρωναν" αλλά και απίστευτη ικανότητα να πείσεις ντόπιους να βγούν και να μιλήσουν για πράγματα που γνωρίζουν αλλά δεν τολμούσαν μια ζωή να ομολογήσουν ούτε στόν ίδιο τους τον εαυτό.
δ) μηνύσεις σε ανθρώπους - εθελοντές που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον τρόπο διαχείρισης του υλικού που συγκεντρώνονταν στις αποθήκες της Ζαχάρως αμέσως μετά τις φωτιές. Ανθρώπους που παράτησαν δουλειές, οικογένειες για να βοηθήσουν τους συναθρώπους τους και έκλαιγαν νυχθημερόν για την ανείπωτη καταστροφή. Και αναφέρομαι στην ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ που είχε το απίστευτο τσαγανό να βγεί στα ΜΜΕ για να θίξει το συγκεκριμένο θέμα.
ε) μηνύσεις σε δημοσιογράφο της ΠΡΩΤΗΣ (που έγινε πρώην και ο κος Χρονόπουλος θεωρείται ότι έχει επέμβει για να γίνει αυτό) & της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ που είναι ο μόνος δημοσιογράφος κάτω στην ΗΛΕΙΑ που κάθε μέρα θα βγάλει θέματα που καίνε. Θέματα που δεν κάνει να τα αγγίζει κανείς γιατί κάτω στον τόπο αυτό ΤΙΠΟΤΑ δεν πρέπει να βγαίνει στο φως. ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ? Ολοι πρέπει να λουφάζουν? Ολοι πρέπει να κρύβονται και να περιμένουν αν και πόσα ψίχουλα κάποιοι άλλοι θα τους πετάξουν?

Οι κάτοικοι της Ηλείας, άξιότιμοι κύριοι, δεν ειναι πουλάκια για να μαζεύουν τα ψίχουλα.
Οι πολίτες της Ελλάδας, αξιότιμοι κύριοι, δεν είναι πλέον φοβισμένοι.
Εχουν γνώμη και γνώση.
Εχουν άποψη και αντίληψη.
Εχουν θέληση και αποφασιστικότητα.
ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ.
Οι φωτιές άφησαν πίσω τους καμμένα κορμιά.
Οι φωτιές άφησαν πίσω τους καμμένους κορμούς.
Οι φωτιές άφησαν πίσω τους καμμένες καρδιές.
Ομως ο πόνος, η οδύνη και η απώλεια ΔΙΝΟΥΝ ΟΡΓΗ, ΔΙΝΟΥΝ ΦΩΝΗ.
Και βάση της πάνσοφης λαικής ρήσης "ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ".

Εγώ απορώ .
Αν κάποτε ο ίδιος Θεός αξιώσει τον εν λογω ΔΗΜΑΡΧΟ να γίνει πρωθυπουργός ή πρόεδρος της Δημοκρατίας τι θα κάνει? Πως θα κάνει να σιωπήσουν όλοι όσοι θα τον κρίνουν? Γιατί θα τον κρίνουν!
Αν κάποτε διεκδικήσει και πάρει θέση μεγαλύτερη από αυτή που έχει τώρα τι θα κάνει? Θα ασκήσει νόμους αυστηρούς και ποινές βαρύτατες σε όσους τον ελέγξουν, τον κρίνουν και θεωρήσουν οτι ασκεί τα καθηκοντά του με τρόπους που ούτε εξυπηρετεί τους πολίτες ούτε τους αγγίζει?
Συγνώμη που απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά
α) πραγματικά δεν γνωρίζω αν τις μηνύσεις και τους δικηγόρους τους πληρώνει από τη τσέπη του ή από τα ταμεία του Δήμου? Γιατί πόσα λεφτά μπορεί να έχει ένας Δήμαρχος σε ένα μικρό νομό ώστε να αντέχει οικονομικά το βάρος τόσων μηνύσεων όσων εσείς εξαπολύετε εδώ και εκεί? Ενας απλός μισθωτός δεν αντέχει ..ούτε να το σκεφτεί.
Αλλά και πόσο νεύρο μπορεί να έχει? Εδώ ο κόσμος περνάει τα πάνδεινα ( τον κλέβουν, τον χτυπάνε, τον βρίζουν, του καταπατάνε τα δικαιώματα) και παρ όλα αυτά λίγοι καταφεύγουν στα δικαστήρια από το φόβο και μονο της έδρας... Από σεβασμό.... Από από από
β) πραγματικά δεν έχω δει κανένα πολιτικό - οποιοασδήποτε βαρύτητας & σε οποιαδήποτε θέση - να συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο. Δηλαδή ο κος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο κος ΤΣΙΠΡΑΣ, ο κος ΑΛΑΒΑΝΟΣ, οι βουλευτές μας, οι νομάρχες , οι δήμαρχοι της Ελλαδας θα έπρεπε να περνάνε όλες τους τις μέρες στα δικαστήρια για να αντικρούσουν ΔΡΙΜΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ που πέφτουν πάνω τους , άλλες φορές δίκαιες και άλλοτε άδικες? Θα έπρεπε να στρέφονται καθημερινά εναντίον των πολιτών που έχουν εκλεγεί για να προστατεύουν και να φροντίζουν?
Τι θα έπρεπε να κάνει ο εκάστοτε εκπρόσωπος της κυβερνητικής ή εκτελεστικής εξουσίας?
Να εξαπολύει μηνύσεις και να καταδικάζει ?
Να αρχίζει να στέλνει εξώδικα για κατηγορίες που ο ίδιος προκάλεσε και αφορούν σε δικές του πράξεις και τακτικές?
Ο κόσμος ψήφισε τους τοπικούς άρχοντες στο Δήμο Ζαχάρως και έχει το δικαίωμα να τους κρίνει .
Ο κόσμος τους ψήφισε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει πίσω το δώρο / δημόσιο αξίωμα που τους εμπιστεύτηκε.
Σταματήστε τους: εκθέτουν με αυτές τις πράξεις τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν.
Σταματήστε τους: εκθέτουν τους πολιτικούς όλους που μετά τις πυρκαγιές τους επισκέφτηκαν και τους στήριξαν . Που αντί να τους αποδώσουν μερίδιο της πολιτικής ευθύνης -που όλο το κράτος φέρει- τους αφήσατε στη θέση τους και τους εμπιστεύτηκατε μέχρι και την αποκατάσταση του νομού.
Σταματήστε τους: σπαταλούν το χρόνο τους ως δημοτικοί άρχοντες σε μηνύσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού αντί να φροντίζουν για την αποκατάσταση των καταστροφών -όσο αυτό είναι εφικτό.

Σταματήστε τους: εκφοβίζουν την Ελληνική Κοινωνία αντί με πράξεις και λόγια να μας πείσουν για τις αγνές και τίμιες προθέσεις τους.
Δεν είναι υπεράνω ελέγχου. Δεν είναι υπεράνω υποψίας.
Κανείς πολιτικός ποτέ δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι.
Αυτό είναι το θετικό όσο και η κατάρα της δημοκρατίας.
Αφού δεχτήκαν το αξίωμα ας δεχτούν και τις συνέπειες όπως κάνετε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ οι πραγματικοί πολιτικοί χρόνια τώρα.

Ημερομηνία: Σάββατο, 30 Αύγουστος 2008, 19:33

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε εγώ πάντως το έστειλα στο γραφείο του πρωθυπουργού και της αντιπολίτευσης μήπως και επέμβουν ώστε να σταματήσει αυτή η κατά τη γνώμη μου απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω Δημάρχου.
Ελπίζω να κάνετε και εσείς το ίδιο.
Στείλτε το -στα mail που παραθέτω και όπου αλλού εσείς νομίζετε - και προωθήστε το!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΝ/ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: http://www.primeminister.gr/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=1&Itemid=3
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: http://www.papandreou.gr/papandreou/content/contact.aspx?l=2&citizen=1
AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: tsipras@syn.gr
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: MAKHΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: dpyrgou1@otenet.gr
NOΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ κος ΚΑΦΥΡΑΣ: nomarxis@nailias.gr
ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Κος ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: panplatanias@nailias.gr
ANTINOMAΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Κος ΜΠΑΛΚΑΜΟΣ: ebalkamos@nailias.gr
ANTINOMAΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Κος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: geonickos@yahoo.com
ANTINOMΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ κος ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: antkarambelas@nailias.gr
ΤΑ ΝΕΑ: epistoles@tanea.gr
TO BHMA: http://digital.tovima.gr/Contact.aspx
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: elet@enet.gr
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ :info@apogevmatini.gr<>
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:http://www.e-tipos.com/contact/opinion
EΘΝΟΣ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11501&subid=20398
AΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (ΡΙΖΟΥ): http://www.adesmeytos.gr/contact/index.asp
KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: kathimerini@kathimerini.gr
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:
KAI ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ!
=============

Μετά τιμής,
Ενας απλός Ελληνας πολίτης !

Posted By ΗΛΕΚΤΡΑ to SAVE ILEIA at 8/30/2008 05:25:00 PM

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?