Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ)


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων "επιθετικών" άγριων σκύλων και έχετε επίσης μικρό παιδί, παρακαλώ λάβετε το ακόλουθο ως πολύ σοβαρή προειδοποίηση:

Ποτέ μην αφήνετε το σκύλο με το παιδί σας χωρίς επιτήρηση ούτε για μια στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ελάχιστα λεπτά αρκούν για να γίνει το κακό.

Και η φωτογραφία είναι η απόδειξη ......


























ΕΊΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ;













Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας-Μην αγοράζετε ζώα από pet shops

το βρηκα στο φορουμ της Σπηλαιολογικης Ομοσπονδιας Ελλαδος:

Παράνομο εκτροφείο-κολαστήριο στα Δερβενοχώρια
Σώθηκαν 54 σκυλιά


http://www.pfo.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=1

Ζούσαν όλα μαζί σε κοντέινερ και μεγάλα ψυγεία

Οι σκύλοι που βρέθηκαν πριν μερικές ημέρες στο παράνομο εκτροφείο στα Δερβενοχώρια, κατασχέθηκαν από την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με φιλοζωϊκές οργανώσεις και φιλόζωους εθελοντές και φιλοξενούνται σήμερα σε πανσιόν και σπίτια εθελοντών. Οι σκύλοι ζούσαν μέσα σε conteiner και είχαν σοβαρά προβλήματα υποσιτισμού και υγείας.

Το σωματείο μας ανέλαβε την περίθαλψη, αποθεραπεία, στείρωση και εμβολιασμό όλων των ζώων καθώς και τη φιλοξενία τους μέχρι να υιοθετηθούν. Το κόστος για τους 34 σκύλους που αναλάβαμε είναι πολύ μεγάλο.

Ζητούμε την οικονομική σας βοήθεια ώστε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα τους που είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Μπορείτε να καταθέσετε όποιο ποσό θέλετε στο λογαριασμό του Σωματείου Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων - Stray.Gr:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
IBAN: GR9001100590000005929600954
Αιτιολογία Κατάθεσης: Δερβενοχώρια
Παρακαλούμε μετά την κατάθεση, στείλτε με ένα email το ονοματεπώνυμό σας, το ποσό που καταθέσατε και την ημερομηνία κατάθεσης.

Η ιστορία:

Mε συντονισμένες προσπάθειες εθελοντών φιλόζωων, φιλοζωικών σωματείων και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, 54 σκυλιά σώθηκαν από τις κακουχίες στις οποίες τα υπέβαλαν οι ιδοκτήτες παράνομου εκτροφείου, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Το ζευγάρι διατηρούσε το παράνομο εκτροφείο στην αυλή της εξοχικής κατοικίας τους, όπου βρέθηκαν τα 54 κακόμοιρα ζώα να ζουν κλεισμένα σε κοντέινερ και ψυγεία, μέσα στη βρώμα, τη δυσωδία και τις ακαθαρσίες τους, υπό άθλιες συνθήκες και χωρίς καμμία κτηνιατρική παρακολούθηση.

Όλα καθαρόαιμα σκυλιά, (shih tzu, yorkshire terrier, chow chow, beagle, και spitz), εκτρέφονταν με μοναδικό σκοπό το οικονομικό κέρδος μέσω της παράνομης διάθεσης των κουταβιών, προς πώληση, στην Ελληνική αγορά.

Τα σκυλιά, στο σύνολό τους, πάσχουν από σοβαρά δερματικά προβλήματα, σαρκοκοπτική ψωρίαση και πυώδη δερματίτιδα, με σοβαρές πληγές στο δέρμα και κνησμό, χωρίς τρίχωμα σε μεγάλες επιφάνειες, με τσίμπλες στα μάτια, πολλά δε έχουν χάσει το μάτι τους χωρίς να έχει γίνει συρραφή, κάποια είναι τυφλά από τα δύο μάτια, ενώ υπάρχει υποψία ερλίχειας και λεϊσμανίασης, και δύο είναι ημιπαράλυτα – γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα.
Μέσα σε αυτά υπάρχουν ζώα σε εγκυμοσύνη, δύο απ’τα οποία είναι yorkshire, που η ιδιοκτήτρια προσπάθησε να αποκρύψει κατά την διάσωση, προκειμένου να συνεχίσει την παράνομη εκτροφή και να διαθέσει τα κουτάβια προς πώληση.

Από τα 54 στο σύνολο σκυλιά, τα 35 φιλοξενούνται σε πανσιόν ή κτηνιάτρους, υπό την επίβλεψη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, 7 φιλοξενούνται από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, 11 φιλοξενούνται ή πρόκειται να φιλοξενηθούν από εθελοντές φιλόζωους, και 1 υιοθέτησε ήδη η κα Ίρις Καλφοπούλου, που κίνησε και τη διάσωση αυτή.

Τα ζώα βρίσκονται ήδη υπό την επίβλεψη κτηνιάτρων και έχει ξεκινήσει η θεραπεία τους και η περίθαλψη από εθελοντές προκειμένου να βελτιωθεί τόσο η σωματική όσο και η ψυχική υγεία τους.
Όταν θα είναι απολύτως υγιή θα αναζητηθούν φιλόζωες οικογένειες προκειμένου να τα υιοθετήσουν.

Το χρονικό της διάσωσης

Από μέρες είχε κυκλοφορήσει στους κύκλους των φιλόζωων και των φιλοζωικών σωματείων η καταγγελία για το παράνομο εκτροφείο στα Δερβενοχώρια , καθώς και οι φρικιαστικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζούσαν τα άμοιρα ζώα.

Ήδη, μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου η ιδιοκτήτρια είχε πιεστεί, και είχε δώσει σε φιλόζωους και φιλοζωικά σωματεία 16 από τα σκυλιά με σκοπό να θεραπευτούν και να προωθηθούν για υιοθεσία, ενώ κυκλοφορούσαν φήμες για μεγάλο αριθμό νεκρών ζώων.

Την 20η Μαρτίου μετέφερε, έπειτα από πιέσεις, 8 ακόμη ζώα σε κτηνίατρο, επιχειρώντας να δείξει καλή θέληση στις φιλόζωες κυρίες που επισκέφθηκαν το χώρο του εκτροφείου-κολαστηρίου, και οι οποίες την πίεσαν να τη συνοδεύσουν, με τα πιο εξασθενημένα από αυτά, στον κτηνίατρο.

Εκεί, εντοπίστηκε από εθελοντές του σωματείου Stray.gr, οι οποίοι βλέποντας την άθλια κατάσταση των σκυλιών και γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά ακόμα στο σπίτι της, στην ίδια κατάσταση, κάλεσαν την Αστυνομία προκειμένου να υποβάλουν μήνυση στην ιδιοκτήτρια - εκτροφέα για παράνομη εκτροφή, παράνομο σταυλισμό και κακομεταχείριση των ζώων.

Ήταν όμως Παρασκευή βράδυ και η κυρία θα δικαζόταν στο αυτόφωρο τη Δευτέρα το πρωί. Από τις προηγούμενες μέρες, είχε προκύψει πως απέκρυπτε τον ακριβή αριθμό των σκύλων που διατηρούσε στο σπίτι της αφού. ακόμα και όταν την επισκέφθηκαν εκεί, τα ζώα βρίσκονταν κλεισμένα στα κοντέινερ και τα ψυγεία και η κυρία απέτρεπε συστηματικά την αυτοψία των χώρων αυτών, με διάφορες προφάσεις. Υπήρχε λοιπόν σοβαρή πιθανότητα να εξαφανιστούν τα ζώα, ζωντανά ή νεκρά.

Προτεραιότητά μας αποτέλεσε η διάσωση του συνόλου των ζώων. Έτσι, επιλέξαμε να προβούμε σε συμβιβασμό, που την υποχρέωνε να μας παραδώσει όλα τα σκυλιά και εμείς δεσμευόμασταν να μην την κυνηγήσουμε δικαστικά, και να μην δώσουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.

Η ιδιοκτήτρια ,προκειμένου να αποφύγει τις νομικές κυρώσεις, δέχτηκε το συμβιβασμό και το επόμενο πρωί πήγαμε στην «εξοχική κατοικία» στα Δερβενοχώρια και παραλάβαμε 29 επιπλέον σκύλους.

Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη κουταβοπαραγωγών, παράνομων εκτροφείων καθαρόαιμων σκύλων δηλαδή, ή αλλιώς puppy mills ή puppy farms, στη χώρα μας. Πιστεύαμε ότι υπάρχουν μόνο σε πρώην ανατολικές χώρες, όπως Ουγγαρία και Τσεχία, που είναι και οι κύριοι τροφοδότες των ζώων συντροφιάς που εισάγονται κατά δεκάδες χιλιάδες κάθε χρόνο παράνομα, και πωλούνται στις βιτρίνες πολλών ελληνικών pet shops.
Δυστυχώς η προσπάθεια του κέρδους, χωρίς κόστος και χωρίς αγάπη για τα ζώα, έχει βρει εύφορο έδαφος και στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε, μετά την ανακάλυψη του εκτροφείου-κολαστηρίου, στα Δερβενοχώρια, είναι πως αυτό είναι μόλις ένα από πολλά παρόμοια στη χώρα μας.

Εμείς, έχουμε δεσμευτεί να μη δώσουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ιδιοκτητών του παράνομου εκτροφείου. Όμως τα στοιχεία αυτά βρίσκονται καταγεγραμμένα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ερυθραίας και τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί είναι ποινικά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και διώκονται αυταπάγγελτα. Έτσι, τελούν στην διάθεση του Εισαγγελέα, της Νομαρχίας και της Πολιτείας.

Για την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία,
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΛΕΑ ΜΟΡΙΑΝΟΥ
Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον τύπο και για ενδιαφερόμενους να υιοθετήσουν 6946204836

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

γενοκτονια λυκων στην Ελλαδα

μια καταγγελια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, απο το μπλογκ Ή ΤΆΝ Ή ΕΠΊ ΤΆΣ


Ήμουν στο Καρπενήσι το σαββατοκύριακο και βρήκα αυτή τη φωτογραφία!



Γνώρισα επίσης και κάποιον που μου έλεγε με καμάρι και τρελό κέφι πως από πέρυσι έχει σκοτώσει 12 λύκους!!! Και δεν είναι ο μόνος που τους κυνηγάει!!! Ολόκληρη γενοκτονία!!! Ψάξτε στα χωριά Κερασοχώρι, Κρέντη και Λημέρι. Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι σ’ αυτήν την περίπτωση αλλά είπα να σας στο στείλω έτσι κι αλλιώς!

Υ.Γ. Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία είναι 4 λύκοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στους 12 παραπάνω!!! Έλεος.



εγω τι να σχολιασω...
μηπως προκειται για αλλο ενα γαμημενο εθιμο?

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΡΑ!

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

άλλο ενα "εθιμο"...


πανω που εγραφα για το εθιμο της σφαγης των αρνιων, ελαβα συγχρονικα αυτο, για ενα εθιμο της Δανιας:


ΔΑΝΙΑ: ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΚΗΝΉ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΤΗΝΗ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ!!!!

Ενώ μπορεί να φανεί απίστευτο, ακόμη και σήμερα αυτή η συνήθεια συνεχίζεται, στις Νήσους Φαρόε, (Δανία). Μια χώρα "πολιτίσμενη" δήθεν και χώρα της ΕΕ. Για πολλούς ανθρώπους αυτή η επίθεση στη ζωή είναι άγνωστη - μια συνήθεια που ορίζει την είσοδο στην ενηλικίωση. Είναι απολύτως κτηνώδης. Κανείς δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτήν την βάρβαρη παράδοση ενάντια στο Calderon, ένα ευφυές δελφίνι που είναι ήρεμο και πλησιάζει τους ανθρώπους από φιλική διάθεση..

Κυκλοφορήστε το αυτό. Γνωστοποιήστε αυτήν την αγριότητα και σταματήστε (ενδεχομένως) το... έθιμο

Μετράει περισσότερο για έναν άντρα να μην το κάνει αυτό.













μου αρεσε ιδιαιτερα το συνθημα στο τελος: Μετράει περισσότερο για έναν άντρα να μην το κάνει αυτό.



ευχαριστω Γιωργο!

η σιωπη των αμνων, το εθιμο και η χοληστερινη


δεν θα σας τα πρηξω χορτοφαγικα μερες που ειναι.

θα σας θυμισω μονο οτι το γαμημενο εθιμο κατα Κολοκτρωνη και λοιπους σεσημασμενους προγονους μας, απαιτουσε το αρνι του Πασχα να ειναι διαλεχτο απ τον βοσκο (που διαβαζε και την μοιρα του στην ωμοπλατη), ή κλεμενο απο τους τσιφλικαδες.

οχι αγορασμενο πανακριβα απο μπαμπακοκωλους που δεν περπατανε ολο τον χρονο ουτε χιλιομετρο.

καλο Πασχα να ευχηθω, ή καλη χοληστερινη?


το αρνακι που θυσιαζετε στο ονομα του εθιμου για το Κερδος και την Απληστια, θα σας φαει.

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?