Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

Επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού κατά 14.000 στρέμματα

Δείτε στις φωτογραφίες την εικόνα που παρουσιάζει ο Παρνασσός σήμερα Είναι πάνω από τα Κελάρια Έχουν αποφασίσει να επεκτείνουν κατά 14.000 στρέμματα τις εγκαταστάσεις και τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου στο βουνό. Έτσι η εταιρεία που ανέλαβε αυτό το ρόλο άνοιξε χιλιόμετρα καινούργιους δρόμους και ισοπέδωσε κυριολεκτικά το βουνό με τεράστια μηχανήματα κάνοντάς το χωράφι έτοιμο για καλλιέργεια και "σπέρνοντάς" το με χοντρό χαλίκι 3Α. Το δασαρχείο δεν έχει εγκρίνει καμιά τέτοια επέμβαση και κάνει πρωτόκολα διοικητικής αποβολής χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Προχθές πήγε το δασαρχείο στην Φτερόλακα και είχαν σταματήσει, για να μην πάνε αυτόφωρο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Να μελετήσουμε το θέμα να προτείνουμε να αναλάβουν και άλλα βουνά "να τα οργώσουν", μήπως φυτρώσουν πέτρες. Ίσως είναι μια καλύτερη αντίληψη για τη διαχείριση των ορεινών μας όγκων. Σύνθημά μας: κανένας βράχος πάνω από τα 2000 μέτρα. Μπορεί να έχουμε και καλή παραγωγή ρεβυθιών. Οπότε το χειμώνα σκι και την άνοιξη - καλοκαίρι ρεβύθια. Ζήτω η τρέλλα και η μπουλντόζα

Διαβάστε μια δημοσίευση
Επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού κατά 14.000 στρέμματα
ημερ/νία: 18-01-2008 madata.gr

Το πράσινο φως για την επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού κατά 14.000 στρέμματα άναψαν την Πέμπτη οι οι υπουργοί Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος και Αλέξανδρος Κοντός.

Η επέκταση θα γίνει σε έκταση η οποία βρίσκεται περιμετρικά της περιοχής Φτερόλακκα και μέχρι σήμερα ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύντομα, η έκταση θα παραχωρηθεί στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στον χώρο των 14.000 στρεμμάτων αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον τρεις καινούργιες υπερσύγχρονες πίστες, οι οποίες θα προστεθούν στις υπάρχουσες, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων.

Στόχος, επισημαίνουν Τα Νέα, είναι οι καινούργιες πίστες να πιστοποιηθούν από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.Ι.S Ηomologation), κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για τη διοργάνωση στον Παρνασσό διεθνών αγώνων χιονοδρομιών. Τέτοιες πίστες (πιστοποιημένες) είναι σήμερα μόνο ο «Ηνίοχος» και ο «Βάκχος».

Αυτήν τη στιγμή, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει 18 πίστες κατάβασης -μήκους 320 μέτρων έως 4 χιλιομέτρων- για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους, ενώ για εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια υπάρχουν και 12 «μαύρες» διαδρομές με βαθύ χιόνι, εκτός πιστών.

Το συνολικό κόστος των έργων εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου που έχει προγραμματίσει η ΕΤΑ, σε συνεργασία με την ανάδοχο ιδιωτική διαχειρίστρια εταιρεία, ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?