Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

εδω ο κοσμος καιγεται και οι κυνηγοι χτενιζονται


το ελαβα χτες:

Το 2007 φωτιές, φλόγες, στάχτες...
Χάσαμε δάση, ζώα, περιουσίες, ανθρώπους.

Δυο χρόνια μετά, τα δάση παραμένουν βουβά & νεκρά από ζωή.
Η αναγέννηση δύσκολη καθώς η ερημοποίηση της χώρας αποτελεί μια τραγική πραγματικότητα στην οποία όλοι γυρίζουν την πλάτη.

Βουβοί οι θρήνοι για τα παληκαράκια & τα παιδάκια & τις μάνες που χάθηκαν στις φλόγες!

Και την ίδια ώρα σε ένα χώρο νεκρό, σε ένα τοπίο έρημο, οι κυνηγοί της ΗΛΕΙΑΣ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟΥΣ....Ζητούν να επιτραπεί το ελεγχόμενο κυνήγι στο Κοτύχι!!!! Ενα υδροβιότοπο προστατευόμενο, σπανίου κάλους, που καίγεται εδώ και δύο χρόνια από συμφέροντα, από οράματα για γήπεδα γκολφ, από διεκδικήσεις δύο νομών....Σε μικρές πλέον εκτάσεις που ξαποστένουν τα αποδιωγμένα άγρια ζώα, οι κυνηγοί ζητούν τη δική τους μερίδα!

ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ!
ΣΦΑΓΙΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!
ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ, ΟΙ ΝΤΡΟΠΕΣ ΣΑΣ...ΟΛΕΣ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ

********************************************************
http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=959

Ειδικά μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία , οι κυνηγότοποι ουσιαστικά συρρικνώθηκαν αφού στις αποτεφρωμένες εκτάσεις – που πλέον επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς το κυνήγι!- τα θηράματα είναι λιγοστά λόγω έλλειψης τροφής και χλωρίδας για την παραμονή τους.

Ήδη από τους κυνηγετικούς συλλόγους Ζαχάρως και Λεχαινών έχουν γίνει προτάσεις προς τα Δασαρχεία , προκειμένου να επιτραπεί εκ περιτροπής το κυνήγι στους παραπάνω υδροβιότοπους, που αντιμετωπίζουν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, κυρίως λόγω της ανεξέλεγκτης ρύπανσης.

«Η πρότασή μας αφορά τη διενέργεια κυνηγιού κάθε δεύτερη ή τρίτη Κυριακή, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Απ’ ότι γνωρίζουμε η απαγόρευση γίνεται για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς και τους αθλητικούς αγώνες που διεξάγονται στη λίμνη Καϊάφα. Η απαγόρευση ωστόσο έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους κυνηγούς αφού αποτελεί παραδοσιακό κυνήγι και πολλοί από αυτούς δεν βγάζουν άδεια» ανέφερε ο πρόεδρος του Κ.Σ.. Ζαχάρως Γιώργος Δάγκας.

--
Posted By ΗΛΕΚΤΡΑ to SAVE ILEIA at 8/24/2009 11:50:00 AM



παραδοσιακο κυνηγι?

παραδοσιακος ανασκολοπισμος σας χρειαζεται κτηνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?