Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

στην παρακμιακη Ελλαδα, την πληρωνει παντα ο ευσυνειδητος


απεναντι απο το σπιτι μου υπαρχει ενα σχολικο συγκροτημα και διπλα του ενα περιπου στρεμα αλσους με πευκα (τα οποια φυτεψαν μαθητες, αναμεσα τους και τα παιδια μου).

το σχολικο συγκροτημα καταπατησε 3-4 στρεματα για να φτιαξει αθλητικες εγκαταστασεις, τυπου ποδοσφαιρικο γηπεδο με πλαστικο γκαζον, γηπεδο μπασκετ και τεραιν τενις.

οκ, για τα παιδια μας προοριζονταν, δεν ειπαμε κουβεντα.

εννοειται οτι μετα απο 5-6 χρονια, οι εγκαταστασεις ειναι ρημαγμενες.

οι πορτες δεν κλεινουν, δεν κλειδωνουν.

το πλαστικο γκαζον ξεκολλησε απο την ασφαλτο του υποστρωματος και το γηπεδο εχει γινει αλανα.

ειναι αδυνατον να παιξει μπαλα σε αυτο οποιοσδηποτε δεν ειναι μαζοχιστης, που δεν εχει αυτοκτονικες τασεις και δεν ειναι απογονος καμικαζι.

εδω και μια εβδομαδα, αφου παω τους σκυλους βολτα για κατουρημα και χεσιμο, τους παω στο γηπεδο και τους λυνω για να τρεξουν, χωρις να φοβαμαι τους δρομους και τα αυτοκινητα.

σημερα με πλησιασε μια εργαζομενη στο σχολικο συγκροτημα και πολυ ευγενικα μου ειπε οτι "ο χωρος ανηκει στο σχολειο", οτι "εδω αθλουνται μαθητες" και οτι "οι σκυλοι χεζουν και κατουρανε στο γηπεδο".

πολυ ευγενικα της εξηγησα οτι ο χωρος ειναι κατεστραμενος και κανενας μαθητης δεν τον πλησιαζει, οτι ειναι ανοιχτος ολο το 24ωρο για καθε ιδιοκτητη σκυλου, για καθε αδεσποτο, και για καθε πικραμενο, οτι αν δεν ηταν εγκαταλλελειμενος δεν θα πηγαινα τα σκυλια μου να τρεξουν, οτι εχουν ηδη κανει μια ωρα βολτα στο αλσος για χεσιμο και κατουρημα ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΆ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ.

εδειξε εκπληκτη, μου ζητησε συγνωμη, αλλά "επρεπε να κανει την δουλεια της".

καλα κανει και κανει την "δουλεια της".

ο δημαρχος Νεας Ιωνιας και οι υπευθυνοι του σχολικου συγκροτηματος ομως, ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

εγω θα συνεχισω να μαζευω σκουπιδια απο το αλσακι γιατι προσβαλλουν την αισθητικη μου, αλλά θα σταματησω να το κανω στο γηπεδο.

ας αναλαβουν οι γονεις και οι κηδεμονες τις ευθυνες τους.



ΥΓ. συντομα αποκαλυπτικες φωτογραφιες

ΥΓ.2 και συντομα φωτογραφιες απο το χάλι των πεζοδρομειων του δημου Νεας Ιωνιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?