Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Βγάλτε Τις Κουκούλες Των Τρομοκρατών Εμπρηστών

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

ΑΣΥΔΟΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ

Βγάλτε Τις Κουκούλες Των Τρομοκρατών Εμπρηστών


Ένα συγκλονιστικό γεγονός ξύπνησε σήμερα τα ξημερώματα τους λιγοστούς κατοίκους της Καλοσκοπής Γραβιάς Φωκίδας, που είναι χτισμένη στις πλαγιές της Γκιώνας.

Θρασύδειλοι εμπρηστές, κρυμμένοι στο σκοτάδι, έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας Στέφανου Κόλλια, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή του πρώτου εμπρησμού. Ο Στέφανος είναι ένας από τους ελάχιστους νέους, που απαρνήθηκαν την Αθήνα και γύρισαν στην περιφέρεια, όπου έγινε μόνιμος κάτοικος Καλοσκοπής.

Οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα το σπίτι και λίγες ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η καταστροφή, που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα, έγινε αντιληπτή τυχαία από κάτοικο της περιοχής, που εκείνη της ώρα είχε βγει από το σπίτι του. Έντρομος ενημέρωσε την πυροσβεστική, ξύπνησε και κινητοποίησε αμέσως τους περίοικους, ενώ γρήγορα όλο το χωριό έσπευσε επί τόπου για να βοηθήσει στο σβήσιμο της πυρκαγιάς.

Έτσι, αποτράπηκε τουλάχιστον η επέκταση στα γύρω σπίτια, κάποια εκ των οποίων είχαν στην αυλή δεξαμενές πετρελαίου και γκαζιού και αποσοβήθηκε ένα άλλο ολοκαύτωμα της ηρωικής «Κουκουβίστας», σαν αυτό που είχαν κάνει οι φασίστες κατακτητές το 1944.

Ευτυχώς, κανείς δεν ήταν μέσα στο σπίτι, καθώς ο Στέφανος έλειπε για λόγους υγείας στην Αθήνα. Όπως φαίνεται όμως ο αγώνας του για την σωτηρία της Γκιώνας, από την αλόγιστη εκμετάλλευση των μεταλλείων, ήταν πολύ σημαντικός για να θελήσουν κάποιοι να τον εκφοβίσουν ώστε να του κλείσουν το στόμα.

Η Πυροσβεστική και η αστυνομία, που ειδοποιήθηκαν, έφτασαν όταν ήταν πια αργά, γιατί τα οχήματα ξεκίνησαν από την ʼμφισσα και το Πολύδροσο.

Η Αστυνομία διενεργούσε και διενεργεί έρευνα για την ταυτότητα των δραστών, οι έρευνες όμως αυτές δεν πλησίασαν κανέναν από τους φυσικούς τρομοκράτες, που αποθρασύνθηκαν και ξαναχτύπησαν ολοκληρώνοντας την καταστροφή.

Όμως για μας είναι γνωστοί... Τουλάχιστον οι ηθικοί αυτουργοί.

Δεν είναι τυχαίο, που οι τρομοκράτες θρασύδειλοι εμπρηστές «χτύπησαν» μετά από συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων.

Δεν είναι τυχαίο, που πριν μερικές μέρες η «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» κατέθεσε ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.» συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Αποκορύφωμα η «αυθόρμητη» κινητοποίηση δεκάδων εργαζομένων της εταιρείας S&B και υπεργολάβων, στα πλαίσια της συγκέντρωσης στον Αποστολιά Φωκίδας στις 14 Δεκέμβρη 2008, με πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης για αρκετούς.

Στοχοποιούν τους υπερασπιστές της Γκιώνας, για να μπορέσουν άνετα να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον.

Φυσικοί αυτουργοί είναι εκείνοι οι θρασύδειλοι τρομοκράτες, που πιστεύουν ότι οι αγώνες σταματούν με μια πυρκαγιά, πως πάνω από τα συντρίμμια των πατρογονικών εστιών τα στόματα σφραγίζουν και δεν είναι η οργή αυτή που δυναμώνει την πάλη.

Όμως οι κάτοικοι της Καλοσκοπής και των χωριών της Γκιώνας έχουν διαφορετική άποψη. Μια βουβή οργή έχει ήδη ξεσπάσει, που θα γίνει αγανάκτηση και αγώνας.

Ήδη πολλοί προτρέπουν την «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» να οργανώσει πορεία διαμαρτυρίας. Γι αυτούς τους λόγους συνεδριάζει απόψε η συντονιστική επιτροπή των χωριών.
Γκιώνα, 30 Μαρτίου 2009

Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

--------------------------------------------------------------------------------

Για τους συντάκτες:

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Στέφανος Κόλλιας, 6981310556

Τάσος Αφέντης, 6947838347

Γιώργος Μανούκος, 6944450016

Γιώργος Κόλλιας, 6944604531

Γιωργάκης Κωστής, 6979734591

**************************************************************************


Subject: Εμπρησμός στο σπιτι του Στεφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή

Δεν υπάρχουν λόγια !!!!!

Τα σπίτια μας στα χωριά μας τα ξαναφτιάξαμε (αν και πολλοί από μας μακρυά από τον τόπο μας ). ΄Οπως φτιάξαμε και τα έρημα σχολειά, τις εκκλησίες, τις πλατείες και αλλού ακόμη μύλους, γεφύρια και βρύσες. Ετσι θα ξαναφτιάξουμε και το σπίτι του Στέφανου Κόλλια.

Αυτό που δεν ξαναγίνεται είναι το δάσος και η φύση από τις καταστροφές που προκαλούν τα μεταλλεία, και βεβαίως η ανεργία που θα δημιουργήσουν όταν φύγουν από τη Φωκίδα, αφήνοντας πίσω τους ερείπια.

για το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης
Γιώργος Πετσωτάς
Email: petsotas@mfa.gr

**********************************************************************

Subject: Εμπρησμός στο σπιτι του Στεφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή


Εμπρησμός, έκαψαν τελικά το σπίτι του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή. Είναι η 2η προσπάθεια εμπρησμού από τα Χριστούγεννα (αποτελεσματική αυτή τη φορά) και συμπίπτει πάλι μετά από Γενική Συνέλευση των κατοικων της Γκιώνας με θέμα τη δράση τους ενάντια στα μεταλλεία της εταιρείας ΕΛΜΙΝ (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) που έχουν κατασπαράξει όλη τη Γκιώνα.
Ο Κόλλιας είναι βιοκαλλιεργητής, μόνιμος κάτοικος στην Καλοσκοπή Φωκίδας και από τους πιο εκτεθειμένους στην προσπάθεια να αποτραπεί η λειτουργία νέων μεταλλείων στην περιοχή της Γκιώνας. Η πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση εναντίον του αποτελει ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια.

Θα σας ενημερώσω για ό,τι κινήσεις συμπαράστασης αποφασιστούν.

Βάσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?