Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

στο λαιμό να σας κάτσει η φάλαινα!

"Την ώρα που τα φαλαινοθηρικά της Ιαπωνίας έρχονται αντιμέτωπα με σκάφη ακτιβιστών στην Ανταρκτική, η Ιαπωνία συγκάλεσε συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, με στόχο την άρση του διεθνούς μορατόριουμ στο κυνήγι φαλαινών.
Όμως σχεδόν οι μισές χώρες-μέλη απείχαν.

Διαμαρτυρόμενη για την επιμονή της Ιαπωνίας να κυνηγά φάλαινας, η Greenpeace Ελλάδας θα υψώσει μια φάλαινα-μπαλόνι στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα, με αίτημα να γίνει και η Ελλάδα μέλος της Διεθνούς Επιτροπής.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ιαπωνία κάλεσε στο Τόκιο τις 72 χώρες-μέλη της Επιτροπής, ωστόσο 26 χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, προτίμησαν να αγνοήσουν την πρόσκληση.Η τριήμερη συνάντηση που ξεκίνησε την Τρίτη έχει ως δηλωμένο στόχο να μειώσει το χάσμα ανάμεσα στις χώρες που υποστηρίζουν τη φαλαινοθηρία και τις χώρες που αντιτίθενται.

Η ιαπωνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Επιτροπή έχει απομακρυνθεί από τον αρχικό της στόχο, τη ρύθμιση της φαλαινοθηρίας, και εστιάζεται υπερβολικά στην προστασία των κητών.

Η Ιαπωνία, που θεωρεί το κρέας των φαλαινών μέρος της κουζίνας και του πολιτισμού της, εκμεταλλεύεται «παράθυρο» στις διατάξεις της επιτροπής που της επιτρέπει να κυνηγά φάλαινες για «επιστημονικούς» λόγους.

Το κρέας όμως καταλήγει στην αγορά.

Ο φαλαινοθηρικός στόλος της Ιαπωνίας απέπλευσε το Νοέμβριο για τον Νότιο Ωκεανό, έξω από την Ανταρκτική, με αποστολή να σκοτώσει 850 ρυγχοφάλαινες και 10 πτεροφάλαινες.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα φαλαινοθηρικά ακολουθούνται σε μικρή απόσταση από σκάφη περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Τη Δευτέρα σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό, όταν σκάφος της οργάνωσης Sea Shepherd Conservation Society συγρούστηκε με το φαλαινοθηρικό Κάικο Μάρου. Το ιαπωνικό πλοίο υπέστη βλάβη στην προπέλα και ίσως θα πρέπει να επιστρέψει.Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία θεωρούν ότι οι ακτιβιστές το έχουν ξεπεράσει τα όρια. Ο Νεοζηλανδός υπουργός περιβαλλοντικής προστασίας, Κρις Κάρτερ, δήλωσε ότι «είναι απλά απαράδεκτο για οποιοδήποτε σκάφος να απειλεί ή να ασκεί βία εναντίον άλλων σκαφών».Οι εκκλήσεις φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα, καθώς η Sea Shepherd Conservation Society υποσχέθηκε να μην πραγματοποιήσει την απειλή της για εμβολισμό των φαλαινοθηρικών."


οκ, μην τα εμβολίζετε, πάρτε εκτοξευτές καμακιών σαν τους δικούς τους και ρίχτε τους να δούμε αν θα τους αρέσει.

στις φάλαινες δεν αρέσει στα σίγουρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?