Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

Τα σπίτια σε ένα-δύο χρόνια ξαναχτίζονται. Το δάσος θέλει εκατό χρόνια για να ξαναγίνει

KERRY KING
Απεστάλη: 02/07/2007, 17:01:43)

To έλαβα με e-mail σήμερα, δεν ξέρω τον συγγραφέα του.
Σας το παραθέτω χωρίς σχόλια από μεριάς μου.....


Οι απόψεις είναι σαν τις κωλότρυπες – ο καθένας έχει από μία.

Οι καταγγελίες δεν είναι σαν τις κωλότρυπες – ο καθένας έχει από δέκα.

Αυτές τις μέρες κάθε πολιτικάντης, κάθε συνδικαλιστής και κάθε δημοσιογράφος καλλιεργεί την καρριέρα του πάνω στις στάχτες του Δρυμού.

Μέσα από την ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα σκουπιδιών παραπληροφόρησης σταχυολογώ τα ακόλουθα :

Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη από το Στεφάνι, όταν ένα πευκάκι κάτω από ένα πυλώνα υψηλής τάσης έπιασε φωτιά, προφανώς από σπίθες των καλωδίων

Το μοναδικό (!) πυροσβεστικό όχημα της περιοχής έφτασε εντός λεπτών, αλλά το κανόνι της μάνικας δεν λειτούργησε. Οι πυροσβέστες έφυγαν για να «ενημερώσουν» και ο κόσμος τράβαγε φωτογραφίες με τα κινητά. (Αυτόπτης μαρτυρία της Κύρας Αδάμ στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ το Σάββατο. Δεν την διέψευσε κανείς).

Το πρωί της Πέμπτης ο δασάρχης Βοιωτίας ειδοποίησε την Πολιτική Προστασία, οτι κατά την εμπειρία του η φωτιά θα απειλήσει το Δρυμό. Η φωτιά έφτασε στο Δρυμό στις πέντε το απόγευμα, δηλαδή μετά από επτά ώρες.

Το απόγευμα της Πέμπτης στις επτά ο αντιδήμαρχος Αχαρνών μαζί με το Δασάρχη Πάρνηθας ανέβηκαν να εξετάσουν την κατάσταση για να δουν αν πρέπει να εκκενώσουν την κατασκήνωση στο Φλαμπούρι. Βρήκαν τη φωτιά στη βίλλα του Παπαδόπουλου. Τηλεφώνησαν στο Φούρλα, στην Πολιτική Προστασία, ο οποίος τους είπε να μην ανησυχούν γιατί η φωτιά είναι στα Δερβενοχώρια. Ο Δασάρχης είπε «Πάει την χάσαμε την Πάρνηθα». Μέσα στις επόμενες δύο ώρες είχαν καεί η Αγ. Τριάδα, το ΣΕΓΑΣ, η Κυρά, το Κεραμίδι, ο Αγ. Γεώργιος και ο Αέρας, δηλαδή ο πυρήνας του Δρυμού.

Η Πυροσβεστική ισχυρίστηκε «έλλειψη αντιπυρικών ζωνών» και «δυσπρόσιτο της περιοχής». Εκατοντάδες Εφεδροι, μικρά τμήματα Ειδικών Δυνάμεων, Εκαμίτες, ορειβάτες, κομμουνιστές φυσιολάτρες και Αλβανοί λαθρέμποροι ναρκωτικών γνωρίζουν οτι ο Δρυμός διασχίζεται εξ ολοκλήρου από δασικούς δρόμους πλάτους οκτώ μέτρων με διάσπαρτες τσιμεντένιες δεξαμενές νερού. Θυμηθείτε από πού γεμίζαμε τα παγούρια στηνπεριοχή του Αη Γιώργη και στην τριανταπεντάρα ΣΕΓΑΣ – Αυλώνα.

Θα μπορούσα να αναφέρω άλλα πενήντα τέτοια κομματάκια του πάζλ. Αυτά δεν είναι ούτε φήμες, ούτε κουτσομπολιά, ούτε εμπιστευτικές πληροφορίες που μόνο εγώ έχω. Είναι δημοσιοποιημένη πληροφορία από την Τηλεόραση. Βέβαια προϋπόθεση είναι να φοράει ο «πεφωτισμένος» τηλεθεατής τις ειδικές ηλεκτρονικές ωτασπίδες που κόβουν τις κραυγές και τις μαλακίες και αφήνουν να περνάει η ουσία.

Και αν σας στενοχώρησαν και εξόργισαν τα παραπάνω, θέλω να σας πω οτι δεν είναι τα χειρότερα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι τραγικές ανεπάρκειες σε μια κρίσιμη στιγμή. Θα παίρναμε μερικά κεφάλια και το θέμα θα τελείωνε.

Οχι, αδέρφια ! Το χειρότερο είναι οτι η καταστροφή της Πάρνηθας ήταν προγραμματισμένη από το Επιχειρησιακό Δόγμα της Πυροσβεστικής.

Θυμηθείτε ποιό είναι !

Κατά σειρά προτεραιότητας προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, φυσικό περιβάλλον.

Οταν καίγεται ένα δάσος η Πυροσβεστική κάνει αμυντικό κλοιό γύρω από κτίσματα. Και επειδή σχεδόν σε κάθε δάσος υπάρχουν κτίσματα, νόμιμα ή αυθαίρετα, όλα τα δάση είναι στη λίστα μελλοθανάτων.

Μη σας κάνει εντύπωση που καιγόταν η Κυρά και τα οχήματα ήταν στο Καζίνο – εφάρμοζαν το Δόγμα.

Καταπληκτική δήλωση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Κόη. Την παραθέτω σχεδόν αυτολεξεί :

«Ερχόμουν με το ελικόπτερο από τη φωτιά στην Αργαλαστή και πετώντας πάνω από την Αυλίδα είδα οτι η φωτιά είχε πλησιάσει τα σπίτια. Με δική μου πρωτοβουλία απέσυρα τέσσερα αεροπλάνα από την Πάρνηθα και τα έστειλα στο Σχηματάρι.»

Ασχετα από το γεγονός οτι ο εν λόγω κύριος είναι ένας γραφειοκράτης μπουχέσας, πρέπει να συνειδητοποιήσετε οτι εφήρμοζε κατά γράμμα και με πρωτοβουλία το Δόγμα της Πυροσβεστικής. Δικαιούται τιμητική διάκριση !

Εδώ είναι η καρδιά του προβλήματος και για άλλη μία φορά δεν ασχολείται κανείς με το μοναδικό που έχει σημασία.

Σε αντιδιαστολή σας παραθέτω φράση από το διάγγελμα του Κύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου σχετικά με τη φωτιά στο Τρόοδος :

«Τα σπίτια σε ένα-δύο χρόνια ξαναχτίζονται. Το δάσος θέλει εκατό χρόνια για να ξαναγίνει».

Μάλιστα, αδέρφια, οι Κύπριοι ...

Μην ασχολείστε με αποδόσεις ευθυνών – Σκύψτε το κεφάλι και κλάψτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ποσο μαλακες ειμαστε τελικα?